A 10 éves kisfiú 190 kg volt és súlyának 40%-át fogyta le mindössze két év alatt

Loading...
Egészség, Életmód, Képek Admin Monday 18th June 2018

Mikor a 10 éves Indonéziában élő kisfiú, Arya Permana már 190 kg volt, alig bírt felkelni az ágyból. Nem tudott sportolni, nem tudott kimenni játszani a barátaival. Az iskolába sem tudott már elmenni, azért csak otthon feküdt és a mobil telefonján játszott, írta a Mirror.

Loading...

Gyakran előfordult, hogy egy felfújható matracon kellett ülnie, mert a teste nem volt képel lehűteni magát. Annyit evett egy nap alatt, ami két felnőtt ember számára is elég lett volna.

-Mindig éhes volt és legszívesebben egész nap evett volna, mondta édesanyja a Mirror-nak, majd így folytatta: Állandóan fáradt volt és azt mondta, nagyon nehezére esik a levegővétel. Csak evett és aludt, szörnyű volt látni ezt.

A kisfiú már kétéves korában is rengeteget evett. A szülők felkeresték vele az orvost, de ő akkor azt mondta, ebben nincs semmi furcsa.

Egy idő után a szülőknek elegük lett abból, hogy a gyerek rengeteget eszik. Megpróbáltak számára egy diétát összeállítani de sajnos ez nem hozott eredményt.

Aztán felkerestek egy szakembert, aki egy sok gyümölcsből és zöldségből álló diétát állított össze a fiú számára. Kisebb adag ételeket kellett ennie, és sportolni kezdett. Tavaly tavasszal következett be az első nagy előrelépés.

A fiú végül is két év alatt 70 kg-ot fogyott. Ma már rendesen tud sportolni, játszik barátaival, sokat mozog és iskolába is jár.

-Annyira örülök, hogy fiam ma sokkal jobban van. Nagyon hálás vagyok a szakembernek, aki sokat segített a fogyásban. Nagyon jó látni azt, hogy ő is úgy él most, mint bármely más, korabeli fiú.

Ma Arya 120 kg ami még mindig sok, és elképzelhető, hogy majd meg fogják operálni.

Még nem tudjuk, mi lesz a folytatás de addig is a legjobbakat kívánjuk neki!

3.3 ezer Megosztás
Loading...
  • Hasonló bejegyzések